Ga naar de inhoud

Mooi artikel geschreven door het Haarlems Dagblad over onze monumentale woningen gelegen aan de C. Schulzlaan in Bloemendaal. Trotse bewoonster mevrouw Otten vertelt over de bijna 90 jaar dat zij in deze prachtige wijk woont. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het verduurzamen van de woningen. De huizen worden o.a. voorzien van een nieuwe rietenkap en isolatie en HR++ beglazing.

Artikel 

Lees het volledige artikel via de site van het Haarlems Dagblad. 

Geschiedenis

Wij delen ook graag een stukje geschiedenis met u over deze laan. Deze prachtige woningen delen namelijk een lange geschiedenis met Brederode Wonen. Wij hebben van diverse woningprojecten schilderijen hangen in ons trapportaal. Zo ook van de woningen aan de C. Schulzlaan. Deze huurwoningen werden in 1932 voorzien van de eerste rieten daken in de omgeving van Bloemendaal.

Toen in 1993 onze woningcorporatie 75 jaar bestond, onder de naam Woningbouwvereniging Bloemendaal-Noord, is er een boek geschreven 'Uit de huizen blijft het licht stralen' door Jolanda Keesom. In deze tijd werd er vanuit de woningcorporatie al rekening gehouden met duurzaam en milieuvriendelijkheid. Zo werd er in 1932 besloten om de dakbedekking van een deel van de woningen aan de C. Schulzlaan te voorzien van riet. Bij rietdekkersbedrijf Molenaar dat sinds 1882 aan het Penningsveer in gemeente Haarlemmerliede is gevestigd, waren deze woningen de enige huurwoningen in de omgeving met een rieten dakbedekking.