Ga naar de inhoud

Wijkinformatie

Bloemendaal dorp

Bloemendaal is het grootste dorp van de gemeente, ook wat aantal inwoners betreft. De verschillende buurten zijn ruim opgezet en omgeven door groen. Aan de ene kant liggen bos, duinen en strand binnen fietsbereik. Aan de andere kant grenst het dorp aan Haarlem, een stad met veel cultuur en winkels.
Bloemendaal heeft zelf ook een winkelstraat met onder andere een supermarkt, bakker, slager en kleding- en woonwinkels. In en om het dorp zijn tal van sportvoorzieningen, zoals een ijsbaan, honkbalstadion en hockeyvelden.
Bloemendaal heeft behalve verschillende scholen ook speelplaatsen, peuterspeelzalen en kinderopvangvoorzieningen.
De woningen in Bloemendaal dorp variëren van appartementen tot villa’s. Ons woningbezit is ook zeer divers: van eenvoudige eenkamerwoningen tot hofjeswoningen en eengezinswoningen en van appartementen in monumentale villa’s tot moderne appartementen.

 

Aerdenhout

Aerdenhout behoort tot de gemeente Bloemendaal.
In het ruim opgezette dorp met veel groen is het aangenaam wonen. Bos, duinen en strand liggen om de hoek. Voor gezinnen met kinderen zijn er speelplaatsen, kinderopvangvoorzieningen en peuterspeelzalen. Buiten sporten kan op diverse locaties in of vlakbij het dorp. Verder is er een bibliotheek. De woningen in Aerdenhout variëren van appartementen en eengezinswoningen tot villa’s. Ons woningbezit bestaat uit eengezinswoningen en woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens

 

Santpoort-Zuid

Santpoort-Zuid ligt in een groene omgeving. In het noorden bevinden zich het Burgemeester Rijkenspark en het voormalige landgoed Spaarnberg. Aan de westkant grenst de wijk aan het duingebied, aan de oostkant liggen graslanden. In het zuiden sluit Santpoort-Zuid aan op Bloemendaal. Bos, duinen en strand zijn makkelijk bereikbaar per fiets. Santpoort-Zuid heeft een gering winkelaanbod. De woningbouw in Santpoort-Zuid is tamelijk gevarieerd. De ruim opgezette noordkant van de wijk telt veel twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande bungalows. In het zuidelijke deel bestaat de bebouwing uit eengezinswoningen en enige hoogbouw. Ons woningbezit varieert van eengezinswoningen tot flats, penthouses en seniorenwoningen.

 

Overveen

Overveen is ruim opgezet en heeft een groen karakter. Het dorp ligt vlakbij de duinen en het strand. Zowel Bloemendaal-dorp als Haarlem zijn makkelijk bereikbaar waardoor de inwoners toegang hebben tot een uitgebreid voorzieningenaanbod. Het dorp zelf heeft een klein maar gevarieerd winkelcentrum. Voor gezinnen met kinderen zijn er speelplaatsen, kinderopvangvoorzieningen en peuterspeelzalen.
Ons woningbezit in Overveen varieert van eengezinswoningen tot woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens.

 

Vogelenzang

Vogelenzang maakt deel uit van de gemeente Bloemendaal. Het is een langgerekt dorp met een kleine kern en veel groen. Ondanks de bescheiden omvang heeft Vogelenzang veel voorzieningen, zoals speelplaatsen, kinderopvangvoorzieningen, peuterspeelzalen, sportclubs, een jeugdhonk en een dorpshuis. Ons woningbezit in Vogelenzang bestaat uit woningen voor gezinnen, voor één- en tweepersoonshuishoudens en voor senioren.

 

Velserbroek

Velserbroek is de jongste woonkern van Velsen. De wijk ontstond in de jaren tachtig van de vorige eeuw en telt inmiddels 16.000 inwoners. Het woongebied ligt ingebed tussen de Westbroekplas en het agrarisch gebied dat grenst aan de groenzone van Haarlem-Noord. Die strook landbouwgrond vormt een mooie bufferzone tussen de wijk en de uitvalswegen in de directe omgeving. Er is een groot winkelcentrum met een zeer divers aanbod. Ook andere voorzieningen, zoals kinderopvang, speelplaatsen en sportclubs, zijn aanwezig. Velserbroek kent een zeer gevarieerde bebouwing. Er wonen relatief veel jonge gezinnen. Ons woningbezit in deze buurt varieert van eengezins- en meergeneratiewoningen tot gestapelde en seniorenwoningen.

 

Santpoort-Noord

Santpoort-Noord is een dorp binnen de gemeente Velsen. Ten westen van het dorp kun je de duinen van Nationaal Park Kennemerland in om te wandelen of te fietsen. In Santpoort liggen vrij veel winkels in de Hoofdstraat en aan de Hagelingerweg. Er is een sportpark met een tennis- en een atletiekvereniging. Er zijn busverbindingen met IJmuiden en Haarlem en er is een NS-station aan de westzijde van het dorp.
Brederode Wonen heeft in Santpoort-Noord alleen woningen op de Terrasweg.

Woningbezit

Klik hier voor een overzicht van ons woningbezit