Ga naar de inhoud

Sinds 12 mei 2023 is de familie Zangana de trotse bewoners van een huurwoning in Velserbroek. Ze zijn erg blij dat ze nu via Brederode Wonen in Velserbroek wonen. Twana: ‘We wonen nu in een hele fijne buurt voor de kinderen. Dichtbij speeltuintjes, school en de supermarkt’.

Hiervoor heeft Twana zijn vrouw ontmoet in het buitenland toen hij op reis was in de Filipijnen. Daar hebben zij ruim vijf jaar gewoond. Na hun huwelijk en de komst van twee kinderen wilden zij graag terug verhuizen naar hun familie in Nederland. Al die tijd heeft Twana zijn inschrijving via Woonservice aangehouden, onder het motto ‘je weet nooit hoe je leven loopt’. Na een jaar bij hun ouders gewoond te hebben zagen ze deze woning voorbij komen via Woonservice.

Schrijf je niet uit, je weet nooit hoe het leven loopt
Twana: ‘Gelukkig heb ik mij nooit uitgeschreven bij Woonservice, hierdoor was ik al ruim 12 jaar ingeschreven. Daarom kwamen wij in aanmerking voor deze mooie woning. Je weet maar nooit hoe het leven loopt en voor die tien euro per jaar zou ik het iedereen aanraden. Dat gaf ons de rust om te reageren op woningen waarvan we beiden echt enthousiast werden. Nu stonden wij voor deze woning in Velserbroek op plek 1 bij de bezichtiging. Dat is z’n groot voordeel! Want er waren veel kijkers en ik hoorde zeer enthousiaste reacties. Voordat ik naar de bezichtiging ging, wist ik al met mijn vrouw dat we voor 90% het huis wilden. Mede door de ligging en de woonervaringen van onze familie die ook in deze buurt wonen. We waren daarom zo blij dat wij als eerste de keuze mochten maken en wij de woning toegezegd kregen!’

Brederode Wonen denkt mee en schakelt snel
Samen met zijn familie ging Twana vervolgens op 12 mei 2023 naar de sleuteloverdracht. Twana: ‘Wij hebben een zeer hechte band met elkaar en mijn familie wilde graag gelijk meekijken. Het is een erg fijn huis met als pluspunten, ruime tuin voor onze kinderen, lichte kamers en een vaste trap naar de zolder. Daarnaast dacht de opzichter, Marwin Albers van Brederode Wonen, mee met de inrichting van de woning. Twana: ‘Het verbaast mij dat een woningcorporatie zoveel meedenkt met een bewoner en alle zaken snel regelt. Dit is niet bij alle corporaties het geval als ik zo de ervaringen van mijn familie mag geloven’. 

‘Dat geeft gelijk een goed gevoel’
Als het aan Twana ligt blijven ze de komende jaren op deze mooie plek wonen. ‘Het is hier rustig in vergelijking met de stad, daarnaast is de bereikbaarheid een pluspunt want Velserbroek ligt dicht bij de snelweg’, aldus Twana. De familie werd door verschillende buren welkom geheten en er kwamen zelfs buren kijken tijdens het klussen. Twana: ‘Dat geeft gelijk een goed gevoel! We zijn erg blij met ons huis en de service van Brederode Wonen. We hopen hier nog lang te mogen wonen’.

Namens Brederode Wonen wensen wij de familie Zangana heel veel woonplezier!
> Lees hier meer verhalen over de ervaringen van onze huurders.