Ga naar de inhoud

Voor de zomer hebben wij een oproep gedaan om buren te nomineren voor de ‘Beste Buur van 2023’. We hebben hartverwarmende berichten ontvangen. Daarom gingen Moïra Bonne (Medewerker Sociaal Beheer) en Simone Klepper (Communicatieadviseur) langs bij de genomineerde bewoners. De bewoners werden naast de nominatie verrast met pakketten vol heerlijke hapjes. Het is prachtig om te zien hoe bewoners voor elkaar klaar staan. 

Wij mochten de volgende genomineerde bewoners verrassen

Jan, bewoner aan de Mellonahof in Santpoort-Zuid, en zijn vrouw zijn genomineerd door hun buren Bert en Tiny omdat Jan zich veel inzet voor activiteiten in de buurt. Zoals bewonersbijeenkomsten, maar ook het verzorgen van de gezamenlijk moestuin pakt hij op.  

André, bewoner aan de Boslaan in Bloemendaal, werd aangedragen door zijn buurvrouw Alice. Naast het organiseren van de jaarlijkse straatbarbecue en nieuwjaarsborrel staat hij klaar voor zijn buren. Hij regelt voor buren een kaartje in de bus bij bijzondere gebeurtenissen. Daarnaast zorgt hij voor een erehaag in de straat als een bewoner is overleden.  

Dolly, bewoonster van de Kromme Driemaad in Velserbroek werd verrast door haar buren. Familie Tayebi hebben Dolly en haar man aangedragen. Familie Tayebi: ‘Dolly en haar man zijn de beste buren ter wereld. Mijn man en ik kwamen uit Iran en we waren drie jaar in het AZC in Zutphen. Uiteindelijk kregen wij in november 2021 een woning aangeboden in Velserbroek. Toen we bij dit huis kwamen, heette Dolly en haar man ons hartelijk welkom. Hoewel we niet goed Nederlands spreken, luistert zij altijd rustig en vriendelijk naar ons. Wanneer we hulp nodig hebben, neemt zij het initiatief en helpt ons oprecht. Zij is erg aardig en heeft me veel geholpen tijdens mijn zwangerschap. Nu onze kleine jongen is geboren, zijn zij en haar man als een oma en opa voor hem. Daarnaast voelen zij ook als ouders voor ons.’  

Henny en Gerard, bewoners aan de Nieuweland in Velserbroek, werden ook genomineerd door hun buurman Mehmet. Mehmet: ‘Tijdens onze vakantie hebben wij de huissleutel aan onze buren gegeven. Ze hebben ons gebeld en doorgegeven dat er een zwaar storm is geweest. In onze tuin lagen overal spullen. Gelukkig waren er alleen maar spullen kapot en waren er geen gewonden. Buurvrouw Henny heeft alles geregeld voor ons, top buren! Zij verdienen zeker de nominatie voor ’Beste buur'.     

Simon, bewoner aan de Langemaad, werd door verschillende buren genomineerd. Zij gaven door dat Simon voor iedereen in de buurt klaarstaat. Hij helpt mensen met kleine klusjes in huis of in de tuin. Daarnaast biedt hij een troostend woord en goede raad wanneer dit nodig is.

Wij vinden het prachtig dat bewoners zo betrokken zijn! Wij vinden daarom dat alle genomineerde bewoners de titel van de Beste Buur van 2023 verdienen.