Ga naar de inhoud

Brederode Wonen neemt deel aan het traineeprogramma Talent in Huis van MKW*.
Dankzij dit programma hebben wij Hannah Boots mogen verwelkomen in ons team. Hannah gaat zich richten op het optimaliseren van onze werkprocessen binnen de organisatie.

Hannah vertelt: “Tijdens mijn eerste gesprek bij Brederode Wonen klikte het al heel goed. Ik heb hiervoor al bij meerdere woningcorporaties gewerkt, maar ik was toe aan iets nieuws en ik wilde mij verder ontwikkelen. Het traineeship bij Brederode kwam dan ook op het juiste moment.”

Van studeren naar werken in de corporatiesector
Met een bachelor in Sociale Geografie en Planologie van de UvA en een half jaar studie in Florence heeft Hannah een sterke academische basis. "Na mijn studie wilde ik graag iets doen in het verlengde daarvan. Tijdens mijn studie werd mijn interesse voor de woningbouwsector al gewekt. Ik vind het ook een van de belangrijkste sectoren die er is. Een dak boven je hoofd is namelijk de basis die je moet hebben, vanuit daar kan je verder je leven opbouwen."

Eerste stappen in de woningcorporatiesector
Het sociale aspect van de volkshuisvesting trok Hannah enorm en daarom begon ze bij Elan Wonen als medewerker bij de klantenservice. Maar na 3,5 jaar wilde Hannah meer zien van de sector. “Ik heb op basis van detachering bij verschillende woningcorporaties gewerkt. Zo ben ik na de fusie van Omthuis gestart als communicatiemedewerker en heb ik mij daar vooral beziggehouden met het maken van content voor de nieuwe website. Daarnaast heb ik bij Alliantie gewerkt als medewerker Huuraanpassing.”

Als trainee aan de slag bij Brederode
Na een aantal opdrachten via detachering te hebben volbracht, zocht Hannah toch meer verdieping. Zo kwam ze via het traineeprogramma Talent in Huis bij Brederode Wonen terecht. "Ik houd me bezig met het modelleren en verbeteren van de werkprocessen. In de eerste paar maanden heb ik alle bestaande processen in kaart gebracht en gekeken waar dingen verouderd zijn of ontbreken. Nu werk ik eraan om deze processen nog beter vast te leggen waarmee wij tijd besparen wat ten goede komt aan onze dienstverlening.  Dit zorgt niet alleen voor meer werkplezier voor onze medewerkers, maar ook voor een hogere kwaliteit van service voor onze huurders."

Hannah: “Inmiddels heb ik mijn collega’s goed leren kennen en een mooi beeld van Brederode Wonen. De organisatie is klein, de bedrijfscultuur is fijn en de collega’s zijn toegankelijk. Jan Wim (directeur-bestuurder) begeleidt mij tijdens dit programma. Hij heeft mij aangemoedigd om vooral mee te kijken bij alle medewerkers. Binnenkort ga ik mee naar een bewonersbijeenkomst, zo leer ik ook de huurders beter kennen.”

Opleidingsprogramma en persoonlijke ontwikkeling
Het traineeship omvat een uitgebreid opleidingsprogramma. “Twee dagen per maand doe ik vakinhoudelijke kennis van de woningcorporatiesector op, zoals Vastgoedsturing en Strategisch Beleid. Dit geeft mij een goed inzicht in hoe de sector werkt. Daarnaast zijn er opleidingsdagen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor leer ik steeds meer over mezelf en op welke manier ik het best een bijdrage kan leveren aan de sector.”

We wensen Hannah heel veel succes in haar rol als trainee. Met haar inzet en ideeën zal ze niet alleen persoonlijk groeien, maar ook Brederode Wonen versterken.

* MKW (het platform voor middelgrote en kleine corporaties) biedt een uniek traineeprogramma van anderhalf jaar voor middelgrote en kleine woningcorporaties. In dit programma, ontworpen en verzorgd door Talent in Huis, gaat een young professional aan de slag met belangrijke vraagstukken binnen de organisatie. De directeur-bestuurder, manager of teamleider neemt gelijktijdig deel aan een leiderschapstraject.