Ga naar de inhoud

Sinds 1 juni is Arjan Frerichs onze Manager Financiën en Bedrijfsvoering bij Brederode Wonen. Wij stellen hem graag aan u voor.

Werkverleden en opleiding
Na het behalen van zijn HAVO diploma volgde Arjan de MEAO (Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs). Na zijn studie trad hij in militaire dienst. Eenmaal klaar als verplicht militair ging Arjan werken in het bedrijfsleven, waar hij in de avonden studies volgde zoals SPD (Staats Praktijkopleiding Bedrijfsadministratie), HOFAM (Controllersopleiding) en diverse andere relevante cursussen op het gebied van loonadministratie en management.

Arjan: “Na mijn militaire dienst begon ik als administratief medewerker en klom in de loop der jaren op tot Hoofd Administratie. Dertien jaar geleden ben ik de woningcorporatiebranche ingestapt als Manager Financiën bij Stichting Wooncorporatie Kennemerhave, die later opging in Velison Wonen na een fusie. Daar vervolgde ik mijn carrière als Controller. Na zeven jaar maakte ik de overstap naar Hofmeier, waar ik werkzaam was als interim-controller of manager financiën.”

Ervaring met Brederode Wonen
Arjan kende Brederode Wonen al door zijn functies bij Velison Wonen en Hofmeier. Toen onze vorige Manager Financiën en Bedrijfsvoering met pensioen ging, wees hij Arjan op de vacature die vrijkwam. “Na zes jaar als interimmer bij Hofmeijer gewerkt te hebben, was ik weer toe om vast bij een woningcorporatie aan de slag te gaan. Toen de voormalige Manager Financiën en Bedrijfsvoering van Brederode Wonen mij vroeg of ik interesse had om hem op te volgen na zijn pensioen, hoefde ik niet lang na te denken.”

Mooie uitdaging
Arjan ziet zijn nieuwe positie als een mooie uitdaging bij een maatschappelijke organisatie. “Ik wil graag een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningcrisis en ervoor zorgen dat we onze duurzaamheids- en nieuwbouwdoelstellingen op lange termijn halen. Door zorgvuldig goede keuzes te maken waardoor de financiële continuïteit gewaarborgd blijft, kunnen we investeren in nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten, waardoor de kwaliteit van de woningen voor onze huurders verbetert of minimaal gelijk blijft.”

Persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid
Naast zijn werk is Arjan ook privé maatschappelijk betrokken. “In mijn vrije tijd ben ik vrijwillig bestuurder bij het viscentrum voor gehandicapten in Abcoude en vrijwillig commissaris bij Hospice Dignitas in Hoorn. Het is mooi om daar deel van uit te kunnen maken,” zegt Arjan over zijn werk bij het hospice, waar hij samenwerkt met zo’n 100 vrijwilligers. Zijn enthousiasme voor maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit zijn verleden als bestuurslid bij De Zonnebloem.

Eerste indruk bij Brederode Wonen
“Het is erg leuk, afwisselend en uitdagend,” vertelt Arjan over zijn eerste indruk bij Brederode Wonen. “Het leuke is dat het een kleinschalige organisatie is, waardoor je als manager overal bij betrokken wordt. Zo krijg je een goed beeld van hoe alle afdelingen werken en leer je iedereen goed kennen.”

Met zijn uitgebreide ervaring en betrokkenheid is Arjan een waardevolle aanvulling voor Brederode Wonen. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol als Manager Financiën en Bedrijfsvoering.