Ga naar de inhoud

Santpoort-Zuid, 1 oktober 2024 – In 't Brederode Huys in Santpoort-Zuid werd zaterdag het startsein gegeven van Burendag voor de huurders van Brederode Wonen. Bewoners kwamen samen om elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen voor een nog fijnere buurt.

Tijdens de bijeenkomst werden er enthousiast ideeën gedeeld door bewoners om de wijken veiliger, groener en gezelliger te maken. "We hopen dat dit initiatief andere bewoners inspireert om ook activiteiten te organiseren", aldus Moïra [manager Wonen van Brederode Wonen]. "Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze wijken en daarom informeren wij onze huurders nu ook over de nieuwe Buurtbonus-regeling."

Betrokken bewoners met mooie ideeën voor de buurt

Daarnaast konden bewoners tijdens de bijeenkomst met elkaar kennis maken onder genot van goede kop koffie en belegde broodjes. Hellen van Huurdersvereniging Brederode vertelde over buurttuin die dit jaar geopend is in Santpoort-Zuid. Bewoners hadden toen samen de armen ineen geslagen en hebben een prachtige buurttuin gemaakt met onder andere een moestuin en een jeu de boules baan. Dat maakte andere bewoners enthousiast en zo werden er ideeën besproken voor toekomstige initiatieven in verschillende wijken in Velserbroek, Santpoort, Vogelenzang en Bloemendaal. Bewoonster Bregje uit Santpoort-Zuid: ‘Ik heb zojuist mijn buren in het portiek uitgenodigd om binnenkort langs te komen voor een kopje soep en om dan gelijk plannen te maken voor een kerstborrel’.

Beste Buren in het zonnetje gezet!

Naast een gezellig samenzijn en samenbrengen van ideeën werden verschillende buren die zich op bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap, in het zonnetje gezet. Er waren veel buren vooraf genomineerd. Zo werd Jan door zijn buurvrouw Gerda toegesproken waarom hij volgens haar de Beste Buur van 2024 is. Glunderend ontving Jan mooie woorden over zijn betrokkenheid en een prachtig koffiepakket. Naast Jan werden nog meer genomineerde buren toegesproken door betrokken buren. Bibi [Woonconsulente Brederode Wonen]: ‘Het is mooi om te zien dat buren zoveel voor elkaar betekenen! Het aspect maatschappelijk aan de slag komt hier nadrukken naar voren.’ Na afloop van de bijeenkomst kregen alle bewoners een koffiepresentje mee om samen met hun buren te delen.

Heeft u een goed idee voor uw buurt?

In september hebben bewoners uit Velserbroek samen met medewerkers van Brederode Wonen ook een maatschappelijke slag geslagen door de buurten in Velserbroek te ontdoen van onkruid. Heeft u een goed idee voor een buurtinitiatief in uw buurt die u zelf met buren organiseert of samen met ons? Stuur een bericht naar info@brederodewonen.nl.

Brederode Wonen kijkt terug op een zeer gezellige Burendag en hoopt dat er in de toekomst nog veel meer mooie buurtinitiatieven zullen ontstaan.