Ga naar de inhoud

Een fijn huis is ook een comfortabel thuis

Een huis met een groener energielabel kost minder energie om te verwarmen. Goed voor de portemonnee van u als huurder, maar ook voor de toekomst van ons allemaal. 

De afschaffing van de verhuurderheffing in 2023 biedt ons ruimte om de woningen met een E, F en G-label te verduurzamen. Het zal nog wel een aantal jaren duren voordat we al onze woningen hebben verduurzaamd.

Factoren die invloed hebben op verduurzamen

Het tempo waarin we dat kunnen doen is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Geen enkel huis is hetzelfde. Zo is het verduurzamen van een rijtjeswoning uit de jaren tachtig aanzienlijk minder ingewikkeld en kostbaar dan een honderd jaar oude woning in een historische arbeiderswijk die valt onder een beschermd stadsgezicht. 

Bouwjaar, technische staat, de omgeving, welstandseisen, monumentale status, beschikbare ruimte, financiële middelen en andere factoren zijn allemaal van invloed op (on)mogelijkheden bij het verduurzamen van onze huurwoningen. 


 

Aanpak verduurzamen

De werkzaamheden tijdens het verduurzamen van de woningen zijn onder andere: 

  • Dakisolatie (en daarbij vaak vervangen van dakpannen)
  • Vullen of bijvullen van spouwisolatie (muren)
  • Vloerisolatie waar mogelijk
  • Aanbrengen isolatieglas (Ook vervangen oud isolatieglas door HR++ glas)
  • Vervangen (indien nodig) cv ketel
  • Aanbrengen mechanische ventilatie

Planmatig onderhoud

Bij planmatig onderhoud worden verschillende werkzaamheden gecombineerd, zoals onder andere: 

  • Schilderwerk
  • Voegwerk
  • Vervangen kozijnen

Planning verduurzaming woningen

Wij vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren over het verduurzamen van de woningen. Daarom hebben wij de planning voor u in een overzicht gezet per straat. De planning (bestaande uit twee pagina's) is onder voorbehoud omdat wij met externe factoren hebben te maken. 

Zo is het verduurzamen van een rijtjeswoning uit de jaren tachtig aanzienlijk minder ingewikkeld en kostbaar dan een honderd jaar oude woning in een historische arbeiderswijk die valt onder een beschermd stadsgezicht.

Daarnaast spelen er meer factoren mee, zoals bouwjaar, technische staat, de omgeving, welstandseisen, monumentale status, beschikbare ruimte, financiële middelen, arbeidskrachten aannemers en andere factoren zijn allemaal van invloed op het tempo bij het verduurzamen van onze huurwoningen.

Uiteraard doen wij ons uiterste best om de woningen zo snel mogelijk te verduurzamen.

Open planning


Heeft u vragen over het verduurzamen van uw woning?

Stuur een e-mail naar info@brederodewonen.nl of neem gerust contact
met ons op via 023 525 91 91.