Ga naar de inhoud
Senioren

Brederode Wonen is een corporatie die zich inzet voor huurders en woningzoekenden van alle leeftijden. Waarom dan een apart beleid voor senioren?

Omdat wij niet voorbij kunnen en willen gaan aan het feit dat een groot deel van onze huurders een AOW-gerechtigde leeftijd heeft. Nu al is dit aandeel aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde laat zien en de verwachting is dat de trend van vergrijzing zich zal voortzetten. En hoewel er zeker veel senioren vitaal en zelfstandig zijn en eventuele problemen ook later inzetten dan vroeger, is het een feit dat de behoeften op het gebied van wonen en voorzieningen (zowel wenselijk als noodzakelijk) veranderen met het stijgen van de leeftijd. Bovendien moeten, als gevolg van de decentralisatie van de AWBZ en het afschaffen van het verzorgingshuis voor de ‘lichte’ zorgdoelgroepen, meer senioren langer zelfstandig blijven wonen. Dit heeft gevolgen voor de vraag naar geschikte woningen.

Met de maatregelen in dit beleid willen wij een bijdrage te leveren aan realisatie van de volgende doelen:

  • Senioren wonen prettig en veilig;
  • Senioren weten welke mogelijkheden er zijn wat betreft aanpassingen in hun huidige woning om zelfstandig te blijven wonen;
  • Senioren die een eengezinswoning bewonen, weten welke mogelijkheden er zijn om door te stromen naar een voor senioren geschikt appartement;
  • De juiste doelgroep in de juiste woning.


Lees HIER het hele document over ons seniorenbeleid.

 

WONEN PLUS

Ouderen hebben soms extra ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. In Velsen en Bloemendaal biedt Wonen Plus deze hulp. Iedere huurder geven wij vanaf het 65ste jaar een gratis klusabonnement op Wonen Plus.

Folder Wonen Plus Bloemendaal
Folder Wonen Plus Velsen

Kijk voor meer informatie op de websites:
Wonen Plus Velsen
Wonen Plus Bloemendaal