Ga naar de inhoud
Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is het niet verbonden voelen. Mensen die last hebben van eenzaamheid ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of hebben minder sociale relaties dan ze wensen. Dat kan gepaard gaan met gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Een tegen eenzaamheid
Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan één miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De urgentie om eenzaamheid aan te pakken neemt dan ook toe. Er kunnen tal van oorzaken zijn waardoor een mens zich eenzaam voelt. Maar het is veelal een verborgen probleem: het is niet duidelijk te zien of iemand zich eenzaam voelt. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een flyer / factsheet opgesteld welke wij ook op onze website hebben geplaatst onder het kopje Voor Huurders / mijn buurt/Een tegen eenzaamheid. Klik HIER om door te linken naar de factsheet.

Signaleren
Maar hoe eerder je eenzaamheid herkent, hoe meer je kunt betekenen voor iemand. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een aantal signalen beschreven, maar geeft hierbij aan dat deze signalen niet per se bij eenzaamheid horen; ze kunnen ook wijzen op andere problemen. Maar hoe dan ook zijn de punten wel aanleiding voor een gesprek! Ook hiervoor heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een flyer opgesteld. U vindt dit document ook op onze website onder Voor Huurders/mijn buurt/Een tegen eenzaamheid. Klik HIER om door te linken naar het document over signaleren van eenzaamheid.