Ga naar de inhoud

Heeft u als inwoner van de gemeente Bloemendaal last van geluidsoverlast? Loopt u momenteel met zorgen of vragen over uw omgeving? Iedere derde woensdag van de maand kunt u bij gemeente Bloemendaal terecht tijdens het Overlastspreekuur. Gemeente Bloemendaal, MeerWaarde Welzijn en Brederode Wonen luisteren graag naar wat er bij u speelt. We proberen mee te denken om overlast te voorkomen of aan te pakken. Het volgende spreekuur is op woensdag 18 januari 2023 van 10.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal. U hoeft voor het overlastspreekuur geen afspraak te maken.

Geluidsoverlast zorgt voor het grootste deel van de overlastmeldingen. Veel woningen zijn gehorig. Geluidsoverlast kan dan heel vervelend zijn. Als buren dit niet goed met elkaar bespreken kan de overlast zich opbouwen. Er kan meer begrip voor elkaar ontstaan door onder begeleiding van twee neutrale bemiddelaars met elkaar in gesprek te gaan. Buurtbemiddeling biedt deze mogelijkheid en zet zich in om de situatie te verbeteren.

Peter Wortel van MeerWaarde Welzijn: “Onlangs hadden we een gezin als melder. Zij hadden overlast van de bovenbuurman, die erg veel bonkte, waardoor zij al vroeg in de ochtend wakker werden. Er was al meerdere keren contact met elkaar gezocht, maar de bovenbuurman weigerde volgens de melder om mee te werken. De bemiddelaars hebben met beide buren een intakegesprek gehouden. De bovenbuurman bleek slechthorend te zijn en draagt speciaal schoeisel. Hoewel bemiddelaars eigenlijk geen oplossingen aandragen, werd de suggestie gedaan om eens pantoffels te proberen. Dat wilde de bovenbuurman wel proberen. Tijdens het bemiddelingsgesprek, dat later plaatsvond, bleek dat de overlast opgelost was. En de buren bleken het na kennismaking eigenlijk ook best goed met elkaar te kunnen vinden.

Is dit voor u een herkenbare situatie? Of heeft u overlast op een andere manier?
Wij helpen u graag op het Overlastspreekuur, iedere derde woensdag van de maand.

Heeft u vragen over het spreekuur?
U kunt contact opnemen met Peter Wortel via buurtbemiddeling@meerwaarde.nl of 023 – 569 88 83.