Ga naar de inhoud

Rubriek: Nieuwe bewoner Brederode Wonen

In januari 2023 ontvingen Danny Verweij en zijn vriendin Lara de sleutel van hun nieuwe woning. Zij mogen zich de nieuwe bewoners noemen van een woning in Santpoort-Zuid. Op advies van zijn moeder, ook een bewoonster van Brederode Wonen, schreef Danny zich op achttienjarige leeftijd in bij Woonservice. Nu heeft hij zijn eigen woning en na ontvangst van de sleutel is Danny gelijk begonnen met klussen!

Naast het klussen is Danny ook druk bezig met het afronden van zijn scriptie voor zijn studie Toegepaste Psychologie. Hij is erg blij dat hij samen met zijn vriendin een eigen woning heeft bemachtigd in Santpoort-Zuid. Danny: “We hebben nu onze eigen plek in deze mooie groene omgeving. Het station is om de hoek en we kijken uit op de supermarkt. Deze woning ligt erg centraal en dat is ideaal met mijn studie en mijn vriendin haar werk”. 

Moeilijke zoektocht voor starters naar woning

De woningzoektocht voor Danny en zijn vriendin verliep niet makkelijk, zoals veel starters nu ervaren. “We hebben hier en daar ook onze woonwensen moeten bijstellen. Het liefst hadden we een koophuis in hartje Haarlem, maar gelukkig wonen wij daar nu dichtbij. Daarnaast kwamen wij door mijn studie niet in aanmerking voor een koopwoning of particuliere huur. Mede door het stijgen van de rente is dit plan geparkeerd”.

Geluksmoment toen we werden gebeld

We stonden momenteel bij Woonservice ingeschreven en omdat ik mij al vroeg had ingeschreven hebben wij het voordeel dat wij nu werden uitgenodigd. We mochten een aantal huurwoningen in de regio IJmond bezichtigen, maar we ervaarden dat het lastig is om een woning te bemachtigen. Vaak hadden de mensen op plek 1 gelijk het aanbod van de desbetreffende woning aangenomen. Toen we werden gebeld voor deze woning ervaarden wij zeker een geluksmoment. De keuze was daarom vrij snel gemaakt!” 

Schrijf je als starter zo vroeg mogelijk in

Danny hoopt samen met zijn vriendin rond maart in te trekken in hun nieuwe woning. Gelukkig hoeft hij zijn verhuisdozen niet te laten vervoeren, want zijn moeder woont om de hoek. Dus dat wordt een kwestie van de spullen lopend overbrengen. Hij is goed te spreken over de service van Brederode Wonen: “Je wordt goed op de hoogte gehouden en mocht je iets vergeten, dan wordt je daaraan vriendelijk herinnerd 😊”. Daarnaast deelt Danny graag nog een tip voor starters: “Mijn advies, schrijf je zo vroeg mogelijk in bij Woonservice!”

Namens Brederode Wonen wensen wij Danny en zijn vriendin heel veel woonplezier!